Het belang van flexibiliteit

Laptop, Appel, Toetsenbord, Technologie

Een belangrijk aspect van ons bedrijf is het hebben van een technologische infrastructuur die flexibel is en snel reageert op veranderingen. Wij zijn van mening dat flexibiliteit en inzetbaarheid een belangrijk kenmerk van ICT is waarmee zakelijke problemen efficiënter en sneller kunnen worden opgelost.

Digitale transformatie vereist een volledig geïmplementeerde ICT-infrastructuur met verhoogde efficiëntie. We kunnen zeggen dat digitale transformatie gaat over digitale transformatie.

In de digitale bedrijfsarchitectuur is het belangrijk om intelligentie vanuit het perspectief van de klant goed te laten werken. We zouden kunnen zeggen dat intelligentie gaat over het verschaffen van inzichten voor zakelijke beslissingen.

Om digitale transformatie effectief te laten zijn, is het belangrijk om zakelijke vereisten te scheiden van technologische vereisten en om technologie te scheiden van mensen. Zowel de klant als de provider moeten voorop lopen op het gebied van digitale bedrijfstechnologie.

De focus van dit artikel is het definiëren van een raamwerk voor het begrijpen van de waarde van verschillende ICT-processen. We zullen ook een methodologie bespreken voor het ontwikkelen van een ICT-infrastructuur die het minimale effect zal hebben van het verbeteren van de capaciteit en efficiëntie van besluitvorming en het ondersteunen van innovatie.

Klantconnectiviteit en ondersteuning

Computers worden gezien als een belemmering voor bedrijfsintegratie. Dit is de reden waarom veel bedrijven hun ICT-afdelingen sluiten of verkleinen.

Omdat ICT echter een kapitaalintensieve onderneming is, brengen ICT-afdelingen dollars en banen binnen. Daarnaast zorgt de afdeling ervoor dat producten voor de massamarkt beschikbaar zijn. Technologische belemmeringen zijn een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven er niet in zijn geslaagd hun inkomstenstromen te diversifiëren.

Het is natuurlijk niet zo dat bedrijven de positieve kanten van ICT niet kennen. Denk aan Google, een van de grootste bedrijven ter wereld. Het loopt voorop op het gebied van ICT-adoptie. Vanaf de dag dat het werd gelanceerd, heeft Google zijn ICT-hulpmiddelen en -diensten verbeterd. Het heeft niet alleen een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we zoeken, maar het heeft dit ook gedaan op historisch minder technologische (en meer traditionele) manieren.

Waarom is het succes van GOOGLE een historische zeldzaamheid? In tegenstelling tot de meer 'snelle en furieuze' vroege dagen van Google, heeft het vooruitgang geboekt op een meer traditionele manier van intern netwerken: door een streven naar standaardisatie. Dit blijkt duidelijk uit de Directory of All Administrators, de uniforme inbox en de aangepaste processen die zijn opgebouwd rond het delegeren van administratieve taken. Dit zijn allemaal inspanningen om het netwerk van het bedrijf te centraliseren en de taakefficiëntie te verhogen.

Om af te stappen van een e-mailbedrijf, richtte Google zich in de richting van het ontwikkelen van een e-mailsysteem met een threaded weergave van de e-mails die verschillende werknemers in hun Outlook-client hebben gethread. Hoewel Google deze centralisatie van zijn netwerk bereikte, leed het verlies in termen van aantal gebruikers vanwege de incompatibiliteit met hun e-mailprogramma.

Upon studying the behaviour of users using Google mail, the researchers focused on one important area: the vast number of email accounts users purchased to replace their primary email account. More specifically, they did analysis on how often users tried to access their primary email account on a daily basis to compare to the average number of accounts users displayed for that same period. The results suggested that for an average user, sending and receiving emails is much less personally fulfilling than the alternative.

Yammer would seem to be a calamity for email users. Why?

Though it is only a draft version and is unlikely to be made 'official' anytime soon, it is a corrective measure that could help fix the huge problems existing with email nowadays.

Email is unreliable and unsynchronized. With this alternative, people who rely heavily on email online would more likely stick to the old-fashioned approach. Luckily, we have alternatives: web mail and instant messaging. We can also step up to the challenge with the yet-to-be-released Apple iPad.

Web mail: we can send and receive emails via our web browser. This is relatively easy to do, though there is the added difficulty of having to remember and enter passwords for web sites such as Yahoo and Gmail.

IMAP or Internet Message Access Protocol is a different protocol that is compatible with the SMTP mail server. Users can send and receive emails using their web browsers. This is a reuniting of many email clients, but only to check the same email that is being sent.

De onderwerpregel van een e-mail moet worden ingevuld, dit is een stukje informatie dat wordt verzonden op het moment dat een e-mail wordt verzonden. Door de gegevens in te voeren, kunnen mensen deze niet opslaan en bijhouden of een bericht door de ontvanger is ontvangen.

Er is een protocol waarmee u via een zoekmachine toegang kunt krijgen tot het e-mailadres van een persoon. U kunt de e-mail van de persoon vinden via de naam van een persoon en de taal die de persoon spreekt. Dit is het meest betrouwbaar en werkt meestal.

Sommige mensen spreken niet de taal die in de e-mail wordt gebruikt en vinden het moeilijk om toegang te krijgen tot een e-mailadres dat ze voor een of ander bedrijf hebben geregistreerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.